You Are Reading

MUSIC | My Lowlands 2012 Playlist


In just a day I will be having a fantastic party with great music, disgusting wine and throw-away-camera's on Lowlands Festival! This is my festival guide through the busy schedule of rock, indie, dubstep and folk. Unfortunately, it is in Dutch because of the small amount of foreigners on the festival fields. Please let me know if you would like to see something translated.

Charles Bradley and his Extraordinaires, zaterdag 20.10 Lima
Deze man heeft geen happy Beatles-liedjes vol regenbogen, knuffelbeertjes en lachende zonnetjes. Charles Bradley zag zijn broer doodgeschoten worden door zijn neefje, werd belaagd door racisme en vooroordelen en leidde tientallen verschillende levens. In zijn zoektocht naar the American Dream nam hij talloze baantjes aan, van kok voor gehandicapten tot James Brown-imitator. Charles Bradley had een keihard en pikzwart leven, waar hij rauwe soulteksten over shout. 63 jaar en nu op zijn hoogtepunt!

Graveyard, vrijdag 17.50 Charlie
Vier langharige Zweden met een sterk gevoel voor psychedelische bluesrock, geërfd van voorouders Jimmy Reed en The Animals. Vaak oordoppen-waardig, af en toe met een nostalgische snik.  Liever iets anders Zweeds? Movits! Speelt om 22.00 in de Lima en is met hun ‘Appelknyckarjazz’ een stuk dansbaarder. Nog niet Zweeds genoeg? De IKEA is nooit ver.

Shazalakazoo, zaterdag 17.15 X-ray
Een band met een onuitspreekbare naam is toch wel onmisbaar in de Lowlands-lijst. Deze gezellige klarinetter en violist mixen de toonladders van de Balkan met een dosis beats en bas. Het nummer ‘Baklava lover’ is ontzettend aanstekelijk, met teksten als ‘Baklava lover, she brings me spice and undresses my superpower’. Doop dit in een psychedelisch sausje en ta-da: Servische buikdansmuziek!

Modeselektor, zondag 21.45 Bravo
Als iets uit Berlijn komt mag er met recht het stempel ‘hip’ op. Of nog beter, ‘hipster’. Oud wordt gemixt met nieuw, van electro, dubstep, techno en hiphop. Fijn om op te dansen in je berenpak met vijf bier op je hoofd. In dezelfde categorie: de intrigerende Nicolas Jaar met zijn piano. Kwartet!

Otava Yo, vrijdag 20.10 Lima
Verder op wereldreis naar Sint Petersburg. De gebroeders Otava Yo voeren een repetoire vol folkklassiekers, Russische danspasjes, matroesjka’s en vodka. Onverstaanbaar, onverklaarbaar maar wel ontzettend hilarisch met een bontmuts op. Het alternatief voor de comedy-avond de Juliet!

Jamie N Commons, vrijdag 19.30 Charlie
Vijftienhonderd liter pure whiskey en het dubbele aan sigaretten. Jamie N Commons schat je op stem een jaartje of 47, in werkelijkheid telt hij nog geen 22 jaar. Americana, in zijn meest pure vorm. Fijne cocktail van blues, gospel, folk, een woestijn en een oude ziel.

+ Ook leuk
- Wilco, zondag 20.30 India
- Spinvis, zaterdag 13.40 Grolsch
- Rudimental, zondag 18.45 X-ray
- Orgel Vreten, zondag 15.10 Lima
- Django Django, vrijdag 17.45 Bravo
- Boy & Bear, zondag 13.40 India
- Chromatics, zaterdag 18.45 X-ray

Waar je verder langs moet? Neem een duik in het Grolsch Beugelbad, waar water verandert in bier. Als je in een literaire bui bent doe je een rondje langs James Worthy (die rooie), Nico Dijkshoorn en Recensiekoning of je loopt even langs bij de kindercreche, waar twee schattige Afro-kids van The Bots de drumvellen uit elkaar rammen. Voor de artistieke noot kun je ’s nachts de Echo in duiken, waar onder andere cultfilms Holy Motors, Last Days Here en het old school Jaws draaien. Die laatste kom je dan weer liever niet in het Beugelbad tegen… Ben jij op Lowlands te vinden dit weekend?

Comments for this entry

Leave your comment

 

Copyright 2010. All rights reserved.

profile links service | organic wordpress | Blogspot Template