You Are Reading

Monday, Filmday | Films op Maandag

Als je een kleine inspiratieboost nodig hebt en geen tijd tekort komt kun je met deze filmpjes prima een middagje vullen! Met vandaag in de hoofdrol: een speciale plek voor deze SICK Cult edition. 'Cause Monday I'm in love... with these freshly shot video's! Kijk voor meer vierkante ogen hier.

I've collected some of the most beautiful short films on the Internet. Today, it is the SICK Cult edition. Why? Find out below. 'Cause Monday I'm in love... with these freshly shot video's! Earlier editions here.


Lief meisje. Lang blond haar, sproetjes, grote blauwgroene ogen. Een furby die in de fik staat. Een naald in haar rug. Deze film heeft alles in zich om een vlakke, simpele, lieve film te zijn. Maar schijn bedriegt. De film is één grote vage vlek. De beelden zijn verwarrend, de gebeurtenissen staan op zich en het duurt even voordat de verhaallijn zich ontvouwt en je inzicht krijgt in het meisje. Absoluut één van de meest misleidende en obscure korte films die ik de laatste tijd heb gezien. Alleen al de moeite van het kijken waard door de furby on fire. Me hungry!
Nice girl. Long hair, wandering eyes, little freckles. Furby on fire. A needle in her back. This film's got everything in it to be a nice, sweet film, but isn't anything near that. It is confusing. There are contradictions, the story reveals itself within every new second. This movie was absolutely one of the most obscure short fiction films I've seen lately. This girl doesn't look sad for no reason...


Een prachtig portret van het onderwaterleven van een oude duiker die de nieuwe technieken liever vervangt voor zijn oude duikhelm. De verhalen die in oudere mensen schuilen zijn vaak zo waardevol en vertederend. Dit filmpje is niet alleen interessant om het verhaal van de man, maar ook om de filmtechnieken en de kleuren die gebruikt zijn. Ik ben nooit uitgekeken op de tinten groen en blauw die om en om van het water af stralen.
A fantastic portrait of an old scubadiver who prefers the old techniques instead of the new technologies. Not only is his story precious and endearing, the filming is also great. The colours of the water hypnotize me, I could watch the fluctuation between the green and the blue of the water forever.


Er gaat een theorie over een supercontinent dat gevormd moet worden uit Azië en Noord-Amerika. Dit supercontinent, vergelijkbaar met Pangea, zal Amasia heten. Net als deze film. De film draait om de prachtige natuur, gevormd door het water en de rotsen. Het vreemde is dat het water het ene moment een rustige, kalme vlakte lijkt maar het andere moment verandert in een woeste zee vol golven. Tijdens het kijken viel het me op dat dezelfde soort beelden zijn gebruikt, maar er heel veel gemanipuleerd is in de montage. Fascinerend hoe groot de invloed is van muziek op beeld. Met moeite heb ik het droog gehouden tijdens The Lion King 3D gisteren. Het moeilijkste was het overlijden van Mufasa, wat een dramatische muziek maakt meneer Elton!
Amasia is a possible future supercontinent that could be formed by the merger of Asia and North America. In this short nature-ish film, the power of the water against the humanity is strictly shown. Strange thing is that, with the right music, the water seems so calm, but later on, with extreme music, the water shows it's power. Notice the exact same frames, but the difference in editing. Fascinating.

Comments for this entry

Leave your comment

 

Copyright 2010. All rights reserved.

profile links service | organic wordpress | Blogspot Template